Espai familiar municipal de Vic “El Remei”


L’Espai Familiar Municipal de Vic “El Remei” és un servei, de caràcter públic, d’atenció a les famílies amb infants de zero a tres anys. Depèn de l’Ajuntament de Vic i el gestiona la Fundació Educació i Art.

L’Espai Familiar Municipal (EFM)  neix amb l’objectiu d’acollir  la tasca educativa i de criança d’un fill/a, compartir-la i donar-hi suport,  en les primeres edats.  Els infants troben  un espai de joc, aprenentatge i relació, i les famílies, un espai de relació i d’intercanvi d’experiències, en un clima de confiança i amb un acompanyament professional.

L’EFM treballa per aportar benestar, coneixement, seguretat,  oportunitat, riquesa i confiança, tant per a la família com per a l’infant.

Vídeos (només per usuaris del servei)

CIUTAT

Presentar un nou espai de ciutat és un honor i encara ho és més si el vinculem al món de l’educació. L’espai familiar “El Remei” Vic complementa el projecte per a la petita infància d’aquesta ciutat, un projecte centrat en l’infant i en la seva família.

En el últims anys hem posat l’accent en uns serveis d’educació de qualitat. La societat actual canvia i demana que l’acompanyem amb noves propostes educatives.  Ara presentem una nova oportunitat per créixer junts i en família, en un espai pensat per compartir amb infants, famílies i professionals. Ens centrem  en aquesta etapa inicial, en la qual podrem compartir la importància i el valor de l’educació dels nostres fills i filles.

Us animo a descobrir aquest espai, a formar-ne part, perquè tota inversió en educació farà millor aquesta Ciutat

Anna Erra i solà
Alcaldessa de Vic

TRETS D'IDENTITAT

L’ESPAI FAMILIAR MUNICIPAL DE VIC “EL REMEI”…

  • Es defineix com a un servei d’atenció a les famílies i infants, compromès amb la ciutat, amb la cultura, amb la llengua catalana i vinculat a les tradicions de Catalunya.
  • Treballa amb l’objectiu de proporcionar un context educatiu ric, obert, acollidor i estable que promogui i garanteixi el benestar físic, psicològic i emocional, tant de l’infant com de l’adult que l’acompanya.
  • Parteix de la necessitat i de la importància que té per a la família i per als infants accedir a uns espais pensats on poder compartir experiències amb altres adults i infants i aprendre’n.
  • Reconeix el principi de diversitat per atendre les necessitats i els reptes que cada persona necessita per desenvolupar-se harmònicament.
  • Declara l’acceptació de totes les persones sense fer discriminacions per raons de sexe, de procedència, de religió, d’ideologia o per situació personal o familiar, i en fa un valor de riquesa del servei.
  • Promou la imatge de la persona com a individu que esdevé part de la societat, amb les seves potencialitats, capacitats i valors.
  • Valora l’acció i la innovació educativa com a fruit de la reflexió i del treball en equip.
  • Considerem la millora contínua en l’atenció i en l’acció educativa com a principi de qualitat.

QUÈ REPRESENTA PER ALS INFANTS I PER A LES FAMÍLIES?

Per als infants és un espai on, a través del joc i l’ experimentació, poden crear, imaginar, descobrir, sentir, compartir, construir, explorar i relacionar-se amb altres infants i adults.

Per a les famílies és un espai on poden compartir experiències i aprendre amb altres adults i infants, teixir-hi vincles, parlar-hi i donar resposta a les inquietuds derivades de la criança d’un fill/a, en un context educatiu diferent del de la llar.

SERVEIS QUE OFEREIX

Espai Nadó

És un servei adreçat a famílies amb nadons des que neixen fins que caminen. Formaran part d’un grup estable de màxim 12 famílies, un dia a la setmana. L’infant sempre ha d’anar acompanyat d’un referent adult.

Cal inscripció prèvia.

Espai Caliu

És un servei adreçat a famílies que tenen infants que ja caminen. Hi poden participar fins als 3 anys. Formaran part d’un grup estable de màxim 12 famílies, un dia a la setmana. L’infant sempre ha d’anar acompanyat d’un referent adult.

Cal inscripció prèvia.

Espai de joc lliure

És un servei adreçat a infants de 0-3 anys acompanyats d’un referent adult proper a l’infant. També poden participar-hi els germans, fins als 6 anys, sempre que vinguin amb el germà petit. Obert tres dies a la setmana. Aforament limitat de 14 parelles adult – infant.

No és necessària una inscripció prèvia.

Tallers en família

És una proposta lúdica-creativa on els Infants acompanyats d’un adult referent participen d’un taller monogràfic i que aprofunditzen en alguna temàtica en concret. Aquest any es presenta “El petit taller artístic” amb la col·laboració de La Farinera-Centre d’Arts visuals i plàstiques, i un taller de contes “Les petites històries”. És un servei adreçat a infants de 2-3 anys. Formaran part d’un grup estable de màxim 12 famílies, un dia a la setmana.

Cal inscripció prèvia.

IMATGES

CALENDARI I HORARI

ESPECIAL JULIOL 2020

 

De 1 a 31 de juliol de 2020 JOC LLIURE de dimarts a dijous de les 9:30h a les 12:00h i de les 16:30h a les 18:30h

 

DE FEBRER A JUNY 2020

 

Espai Nadó

Nadó tardes

Dimecres de 16:00h a 18:00h

Nadons des que neixen fins que caminen

1 sessió/setmana

CAL INSCRIPCIÓ

 

Nadó matins

Dijous de 10:00h a 12:00h

Nadons des que neixen fins que caminen

1 sessió/setmana

CAL INSCRIPCIÓ

 

Espai Caliu

Caliu matins

Dimecres de 9:30h a 12:00h

Des que caminen fins a l’inici de P3

1 sessió/setmana

CAL INSCRIPCIÓ

 

Caliu tardes

Dijous de 16:00h a 18:30h

Des que caminen fins a l’inici de P3

1 sessió/setmana

CAL INSCRIPCIÓ

 

Espai de joc lliure

Dimarts de 9:30h a 12:00h i de 16:00h a 18:00h

Dijous de 9:30 a 12:00h

Divendres de 16:00h a 18:00h

Espai obert a famílies amb infants des de zero anys fins que van a escola a P3. També poden participar-hi els germans fins a 6 anys, sempre que vinguin amb el germà petit.

 

Tallers en família

Dilluns de 10:00h a 11:00h

Infants de 2 a 3 anys

. El petit taller artístic

Del 17 de febrer al 12 de maig de 2020

. Les petites històries

Del 25 de maig al 29 de juny de 2020

CAL INSCRIPCIÓ

 

Decarregar PDF

QUOTES

Participació del servei:

 • Espai de joc lliure: servei gratuït.
 • Espai Nadó i Espai Caliu: entre 3 i 15€/mes depenent de la bonificació que es pugui aplicar en funció del nombre de membres de la unitat familiar i la renda.
 • El petit taller artístic: 87€ , 1 sola quota per 10 sessions.
 • Les petites històries: 43€ , 1 sola quota per 5 sessions.

Descarregar (PDF)

INSCRIPCIONS

 

INSCRIPCIÓ OBERTA

ESPAI NADÓ, ESPAI CALIU I LES PETITES HISTÒRIES

Es farà per ordre d’inscripció fins arribar al límit de places

 

Llocs d’inscripció:

Regidoria d’Educació – Ajuntament de Vic

C. de les Basses, 3 (pl. Gaudí)

Horaris:  dimarts i dijous, de 10 a 14h / tarda de dilluns 16h a 18h

 

Espia Familiar Municiapl de Vic El Remei

Dins L’Espai Sant Jordi

C. del Remei, 42

Horaris:  de dimarts a divendres, de 9:30 a 12h i de 16h a 18h

 

Descarregar full inscripció Nadó i Caliu (PDF)

Descarregar full inscripció Les petites històries (PDF)

 

Correu electrònic: espaifamiliar@vic.cat

www.ebmvic.cat

 

EL PETIT TALLER ARTÍSTIC

 

Lloc d’inscripció:

“online”: www.lafarinera.cat

 

Presencial:

La Farinera

Centre d’Arts Visuals de Vic

C. del Bisbe Morgades, 15

Horaris: de dilluns a divendres de 16 a 21h

 

EQUIP DE PROFESSIONALS

Un equip de professionals compost per educadors/es en l’àmbit educatiu i en l’àmbit social i un/a psicopedagog/a, que ofereix acompanyament, escolta i suport professional a petits i grans.

GESTIÓ

La Fundació Educació i Art gestiona l’Espai Familiar Municipal “El Remei” Vic, juntament amb les escoles bressol municipals de Vic. Aquesta fundació és una entitat sense ànim de lucre amb un patronat integrat per tots els representants polítics dels grups municipals de l’Ajuntament de Vic.

CONTACTE I UBICACIÓ

OFICINA D’ATENCIÓ AL PÚBLIC
Regidoria d’Educació.
Ajuntament de Vic
C. de les Basses,3
08500 Vic

Tel. 93 886 2100 ext.21400
espaifamiliar@vic.cat
www.ebmvic.cat

Horari d’atenció al públic:
Dimarts i dijous de 10 del matí a 2 del migdia
Dilluns de 4 a 6 de la tarda

ON ÉS L’ESPAI FAMILIAR MUNICIPAL “EL REMEI” VIC?
Dins l’Espai Sant Jordi
Carrer del Remei, 42 08500 Vic

L’espai familiar comparteix l’espai amb el Centre de Dia per a persones grans ”Sant Jordi” al barri del Remei.
En aquest equipament cadascun d’aquests serveis té espais diferenciats. Estar en una mateixa ubicació permetrà la interacció entre el col·lectiu de persones grans i els infants i les seves famílies.

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES

Informació bàsica de protecció de dades
Responsable del tractament: Fundació Privada Educació i Art (FEDUART) per encàrrec de l’Ajuntament de Vic. Finalitat: gestionar les sol·licituds de les persones interessades en rebre informació. Legitimació: consentiment de la persona interessada i compliment de la relació precontractual. Destinataris: les dades no es comunicaran a altres institucions sense el seu consentiment. Les dades es conservaran durant el termini d’un any. En el cas de participació en processos selectius el període de conservació segueix els terminis establerts legalment. Drets de les persones interessades: es poden exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a FEDUART.
> Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a Política de protecció de dades..

Descarregar díptic (PDF)