Espai familiar municipal de Vic “El Remei”


L’Espai Familiar Municipal de Vic “El Remei” és un servei, de caràcter públic, d’atenció a les famílies amb infants de zero a tres anys. Depèn de l’Ajuntament de Vic i el gestiona la Fundació Educació i Art.

L’Espai Familiar Municipal (EFM)  neix amb l’objectiu d’acollir  la tasca educativa i de criança d’un fill/a, compartir-la i donar-hi suport,  en les primeres edats.  Els infants troben  un espai de joc, aprenentatge i relació, i les famílies, un espai de relació i d’intercanvi d’experiències, en un clima de confiança i amb un acompanyament professional.

L’EFM treballa per aportar benestar, coneixement, seguretat,  oportunitat, riquesa i confiança, tant per a la família com per a l’infant.

 

Descarregar díptic (PDF)

 

CIUTAT

L’Espai Familiar Municipal de Vic “El Remei” és un servei que complementa el projecte d’aquesta ciutat per a la infància de zero a tres anys, un projecte centrat en l’infant i en la seva família. Som conscients que vivim en una societat que canvia constantment i demana que l’acompanyem amb propostes educatives innovadores i amb una mirada respectuosa, inclusiva i propera que s’ajusti a les necessitats educatives i socials actuals.

Aquest espai familiar és una oportunitat per créixer junts i en família, en un entorn flexible, obert i pensat per participar-hi amb infants, famílies i professionals i on es pugui compartir la importància i el valor de l’educació en la primera infància.

Us animem a descobrir aquest espai, a formar-ne part, a fer-lo créixer en experiència i vivència perquè tota inversió en educació farà millor aquesta ciutat i les persones que hi vivim.

Albert Castells Vilalta
Alcalde de Vic

TRETS D'IDENTITAT

L’ESPAI FAMILIAR MUNICIPAL DE VIC “EL REMEI”…

  • Es defineix com a un servei d’atenció a les famílies i infants, compromès amb la ciutat, amb la cultura, amb la llengua catalana i vinculat a les tradicions de Catalunya.
  • Treballa amb l’objectiu de proporcionar un context educatiu ric, obert, acollidor i estable que promogui i garanteixi el benestar físic, psicològic i emocional, tant de l’infant com de l’adult que l’acompanya.
  • Parteix de la necessitat i de la importància que té per a la família i per als infants accedir a uns espais pensats on poder compartir experiències amb altres adults i infants i aprendre’n.
  • Reconeix el principi de diversitat per atendre les necessitats i els reptes que cada persona necessita per desenvolupar-se harmònicament.
  • Declara l’acceptació de totes les persones sense fer discriminacions per raons de sexe, de procedència, de religió, d’ideologia o per situació personal o familiar, i en fa un valor de riquesa del servei.
  • Promou la imatge de la persona com a individu que esdevé part de la societat, amb les seves potencialitats, capacitats i valors.
  • Valora l’acció i la innovació educativa com a fruit de la reflexió i del treball en equip.
  • Considerem la millora contínua en l’atenció i en l’acció educativa com a principi de qualitat.

QUÈ REPRESENTA PER ALS INFANTS I PER A LES FAMÍLIES?

Per als infants és un espai on, a través del joc i l’ experimentació, poden crear, imaginar, descobrir, sentir, compartir, construir, explorar i relacionar-se amb altres infants i adults.

Per a les famílies és un espai on poden compartir experiències i aprendre amb altres adults i infants, teixir-hi vincles, parlar-hi i donar resposta a les inquietuds derivades de la criança d’un fill/a, en un context educatiu diferent del de la llar.

SERVEIS QUE OFEREIX

Espai Nadó

És un servei adreçat a famílies amb nadons des que neixen fins que caminen. Formaran part d’un grup estable de màxim 12 famílies, un dia a la setmana. L’infant sempre ha d’anar acompanyat d’un referent adult.

Cal inscripció prèvia.

Espai Caliu

És un servei adreçat a famílies que tenen infants que ja caminen. Hi poden participar fins als 3 anys. Formaran part d’un grup estable de màxim 12 famílies, dos dies a la setmana. L’infant sempre ha d’anar acompanyat d’un referent adult.

Cal inscripció prèvia.

 Espai de joc lliure

És un servei adreçat a infants de 0-3 anys acompanyats d’un referent adult proper a l’infant. També poden participar-hi els germans, fins als 6 anys, sempre que vinguin amb el germà petit. Obert dos dies a la setmana. Té un aforament limitat.

No és necessària una inscripció prèvia.

IMATGES

CALENDARI I HORARI

 

CALENDARI D’OBERTURA I FESTIUS 2023-2024

 

HORARIS SETEMBRE 2023

 

Obert en format EXCLUSIU  de JOC LLIURE

Del 6 al 29 de setembre

Matins: de dimarts a divendres de 9.30 a 12.00h

Tardes: dimarts i dijous de 16.30 a 18.30h

PDF horari setembre

 

HORARIS D’OCTUBRE 2023 A JUNY 2024

 

PDF Adjunt (horaris curs 2023-2024)

 

A partir del mes d’octubre s’inicien els grups Nadó i Caliu i canvia l’horari del Joc Lliure.

Inscripcions obertes durant tot el curs segons les places vacants.

Les famílies poden inscriure’s i donar-se de baixa en qualsevol moment del curs atenent les seves necessitats.

 

Espai Nadó tarda

Data inici: 4 d’octubre de 2023

Data finalització: 26 de juny de 2024

Dimecres de 16.00 a 18.00h

 

 Espai Nadó matí

Data inici: 5 d’octubre de 2023

Data finalització: 27 de juny de 2024

Dijous de 10.00 a 12.00h

 

Espai Caliu matí

Data inici: 3 d’octubre de 2023

Data finalització: 25 de juny de 2024

Dimarts de 9.30  a 12.00h

 

Espai Caliu tarda 1

Data inici: 3 d’octubre de 2023

Data finalització: 26 de juny de 2024

Dimecres de 16.00 a 18.30h

 

Espai Caliu tarda 2

Data inici: 5 d’octubre de 2023

Data finalització: 27 de juny de 2024

Dijous de 16.00 a 18.30h

 

Espai de joc lliure 

Data d’inici: 4 d’octubre de 2023

Dimecres de 9.30 a 12.00h

Divendres de 16.00 a 18.30h

 

 

QUOTES

PARTICIPACIÓ DEL SERVEI:

 

Espai de joc lliure:

Servei gratuït.

 

Espai Nadó i Espai Caliu:

Una sessió/setmana: 15 euros*/mes.

*S’aplicarà tarifació social, en funció de la renda i del nombre de membres de la unitat familiar, a les famílies que ho sol·licitin. Podeu consultar la taula tarifació. (doc adjunt)

 

Descarregar quotes PDF

 

INSCRIPCIONS

VENIU-NOS A CONÈIXER:  Podeu concertar visita trucant al 93 315 35 90 o enviant un correu electrònic a espaifamiliar@vic.cat

 

 

INSCRIPCIÓ A L’ESPAI NADÓ I A L’ESPAI CALIU

MATRICULA OBERTA

*Es farà per ordre d’inscripció fins arribar al límit de places.

 

LLOC D’INSCRIPCIÓ

Regidoria d’Educació – Ajuntament de Vic: C. de les Basses, 3 (pl. Gaudí).

Dimarts i dijous de les 10.00 a les 14.00 h

Dilluns tarda de les 16.00 a 18.00 h

 

 

ESPAI DE JOC LLIURE

No cal inscripció prèvia. Aquesta es fa en el mateix moment que s’assisteix a l’espai de joc lliure. Consulteu els horaris.

 

Fitxa inscripció grup Nadó i Caliu: adjuntar pdf

Documentació que cal presentar en el moment de la inscripció: adjuntar pdf

Sol·licitud de Tarifació social: adjuntar pdf

 

EQUIP DE PROFESSIONALS

Un equip de professionals compost per educadors/es en l’àmbit educatiu i en l’àmbit social i un/a psicopedagog/a, que ofereix acompanyament, escolta i suport professional a petits i grans.

GESTIÓ

La Fundació Educació i Art gestiona l’Espai Familiar Municipal “El Remei” Vic, juntament amb les escoles bressol municipals de Vic. Aquesta fundació és una entitat sense ànim de lucre amb un patronat integrat per tots els representants polítics dels grups municipals de l’Ajuntament de Vic.

CONTACTE I UBICACIÓ

 

OFICINA D’ATENCIÓ AL PÚBLIC

Regidoria d’Educació.
Ajuntament de Vic
C. de les Basses,3
08500 Vic

Tel. 93 886 2100 ext.21400
espaifamiliar@vic.cat
espaifamiliar.vic.cat

Horari d’atenció al públic:
Dimarts i dijous de 10 del matí a 2 del migdia
Dilluns de 4 a 6 de la tarda

 

ON ÉS L’ESPAI FAMILIAR MUNICIPAL “EL REMEI” VIC?

Dins l’Espai Sant Jordi
C. del Remei, 42 08500 Vic

Tel. 93 315 3590

L’espai familiar comparteix l’espai amb el Centre de Dia per a persones grans ”Sant Jordi” al barri del Remei.
En aquest equipament cadascun d’aquests serveis té espais diferenciats. Estar en una mateixa ubicació permetrà la interacció entre el col·lectiu de persones grans i els infants i les seves famílies.

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES

Informació bàsica de protecció de dades
Responsable del tractament: Fundació Privada Educació i Art (FEDUART) per encàrrec de l’Ajuntament de Vic. Finalitat: gestionar les sol·licituds de les persones interessades en rebre informació. Legitimació: consentiment de la persona interessada i compliment de la relació precontractual. Destinataris: les dades no es comunicaran a altres institucions sense el seu consentiment. Les dades es conservaran durant el termini d’un any. En el cas de participació en processos selectius el període de conservació segueix els terminis establerts legalment. Drets de les persones interessades: es poden exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a FEDUART.
> Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a Política de protecció de dades..